søndag den 29. juli 2012

De fleste nye indvandrere er asiater

Gennem årtier er tilsammen millioner af latinamerikanere strømmet til USA og har udgjort den hurtigst voksende etniske gruppe. Men et skifte er undervejs. De fleste nye indvandrere er ikke af latinamerikansk herkomst - de kommer fra Asien.

Det skriver det britiske ugemagasin The Economist.

Ifølge en nylig rapport fra forskningsinstituttet Pew Research Center, som medtager både legal og illegal indvandring, var asiater den største gruppe i 2010. Dette år ankom 430.000 asiater til USA mod 390.000 latinamerikanere.

Den vigende latinamerikanske interesse for at tage til USA forklares med det økonomiske tilbageslag, som den amerikanske økonomi har været udsat for på grund af finanskrisen.

Asiater er ikke på samme måde påvirket af økonomiske faktorer. De finder vej til USA, fordi der er efterspørgsel på højtuddannet arbejdskraft i amerikansk erhvervsliv (og på uddannelsesinstitutioner) trods krisen.

Næsten halvdelen af asiatisk-amerikanerne i USA, der er ældre end 25 år, har mindst en mellemlang videregående uddannelse. Det amerikanske gennemsnit er lavere, nemlig lidt over en fjerdedel.


Læs The Economist-artiklen:
http://www.economist.com/node/21559642

Ingen kommentarer:

Send en kommentar