torsdag den 23. august 2012

Republikansk anbefaling af totalt forbud mod abort

Republikanerne går nu et skridt videre i værdikampen i USA. Udvalget i den republikanske partiorganisation, der fastsætter den politiske dagsorden forud for valgene i november, anbefaler, at partiet støtter et totalt forbud mod abort, uanset om graviditeten skyldes voldtægt, incest eller bringer moderens liv i fare.

Det skriver avisen Boston Globe.

Meldingen øger furoren om Republikanernes holdning til abort, som opstod, efter at det republikanske kongresmedlem Todd Akin antydede, at voldtagne kvinder selv er skyld i voldtægten.

I virkeligheden er det såkaldte forslag om "menneskeligt liv" ikke anderledes end den republikanske platform i 2004 og 2008, men det kommer på et strategisk uheldigt tidspunkt, fordi Akins synspunkter synes at svække partiet. Akin forsøger at blive senator fra Missouri, og hans demokratiske modstander spås nu øgede chancer.

Den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, erklærer sig som modstander af adgang til abort, undtagen i de tre tilfælde: Voldtægt, incest og fare for moderens liv.


Læs Boston Globe-artiklen:
http://www.bostonglobe.com/news/politics/2012/08/21/gop-platform-committee-would-ban-abortion-even-save-woman-life-adding-furor-over-senate-candidate-offensive-remarks-rape/z8RUoesNCeEfX5N0BXqWtJ/story.html?camp=newsletter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar