lørdag den 19. februar 2011

Kulturkamp i USA om amning

Det begyndte med en beskeden bemærkning fra den amerikanske præsidentfrue, Michelle Obama. Og meget hurtigt udviklede det sig til et slag i kulturkampen mellem liberale og konservative i USA.

Emne? Amning.

Dagbladet Washington Post rapporterer, at Michelle Obama sagde under en rundbordsdiskussion, at hun er tilhænger af at gøre vilkårene lettere for mødre, der ammer. For "børn, som er blevet ammet længe, har en lavere tendens til at blive overvægtig".

Straks blev Michelle Obama angrebet af Sarah Palin, tidligere vicepræsidentkandidat og forhenværende Alaska-guvernør, og andre fremtrædende republikanere.

Palin sagde, at præsidentfruen bare forsøger at bortforklare de høje mælkepriser i USA. Det republikanske kongresmedlem Michelle Bachmann beskyldte Obama-regeringen for at ville forvandle landet på en måde, så det offentlige optræder som barnepige over for borgerne.

Udtalelserne fik Michelle Obama til at falde til patten, om man så kan sige. Hendes kontor i Det Hvide Hus udsendte en erklæring, der præciserede, at hendes synspunkt er personligt - og dermed ikke udtryk for regeringens politik.

For Michelle Obama er slaget en påmindelse om, at hun uundgåeligt må regne for at blive udsat for heftig beskydning op til præsidentvalget i 2012, skriver Washington Post.


Læs Washington Post-artiklen:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/02/18/AR2011021807566.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar