søndag den 30. januar 2011

Hvide Hus famlede efter Egypten-politik

F'ør den seneste uges protester i Egypten mod præsident Hosni Mubaraks autoritære styre var USA en af Mubaraks nærmeste allierede.

Det var USA sådan set stadig efter demonstranternes højlydte krav i Kairo og andre byer om demokrati. Men i mellemtiden havde præsident Barack Obamas Hvide Hus rykket sig markant. Obama var tæt på at gøre sig til garant for, at Mubarak vil gennemføre hastende politiske og økonomiske reformer.

Det skriver internetnyhedsmagasinet The Daily Beast i en gennemgang af forløbet bag kulisserne i den amerikanske regeringshovedstad.

Se bare, hvad Obama sagde efter en telefonsamtale med Hosni Mubarak: Den amerikanske præsident henviste til Mubaraks løfte om et forbedret demokrati og øgede økonomiske muligheder og fastslog, at Mubarak har et ansvar for at sætte indhold på ordene.

"At tage konkrete skridt og gennemføre handlinger, der opfylder løftet. Vi lover at samarbejde med den egyptiske regering og det egyptiske folk - alle grupperinger - om at nå disse mål," sagde Barack Obama.


Læs The Daily Beast-artiklen:
http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2011-01-29/egypt-protests-historic-discussions-at-the-white-house/?cid=hp:mainpromo7

Ingen kommentarer:

Send en kommentar