torsdag den 27. maj 2010

Fødevarekontrol i USA passiv over for kolibakterier

Mange kræfter er sat ind på at opnå kontrol med dræberbakterien E. coli O157:H7 i amerikanske fødevarer. Det er også en farlig organisme, hvilket senest dokumentarfilmen Food, Inc. om fødeproduktionen i USA vidner om. Flere hundrede mennesker er omkommet efter at have fået bakterien ind i kroppen med maden.

Men der findes seks andre typer af kolibaktier, som stort set er blevet ignoreret af myndighederne. Det skriver avisen New York Times.

Tilsammen fremstår de seks E. coli-typer nu som en alvorlig sundhedsrisiko. Senest blev 26 personer syge af en af E. coli-typerne i april. Tre af dem var teenagere, som fik nyresvigt.

Det amerikanske landbrugsministerium har i tre år overvejet at indføre forbud mod at sælge hakket oksekød, som indeholder en eller flere af de farlige kolibaktier.

Men hidtil er det ikke blevet til noget på grund af modstand fra kødindustrien, som siger, at der skal andre initiativer til at bremse de seks E. coli-typer.


Læs New York Times-artiklen:
http://www.nytimes.com/2010/05/27/business/27bugs.html?ref=todayspaper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar