onsdag den 18. november 2009

Fejret Patriots-træner begår mega-bommert

Der resterede to minutter og otte sekunder af kampen.

New England Patriots havde en føring på seks point, nemlig 34-28, over Indianapolis Colts på Lucas Oil-stadion i kampen, der indgik i "årtiets rivalisering".

The Brady Bunch stod med en fjerde down og to yards igen.

Altid en vanskelig situation i amerikansk fodbold, når uret tikker ned mod afgørelsen.

Patriots' træner, Bill Belichick, der omtales som den måske mest intelligente i NFL-ligaen, besluttede at tage chancen. Altså at Tom Brady og hans hold skulle satse på at nå frem til en første down.

Dette ville være forståeligt under mange andre omstændigheder. Men Patriots stod på 28 yard-linjen. På egen 28 yard-linje.

Ingen fattede Belichicks direktiv om ikke at punte og så håbe på at afskære Colts fra et drive, der kunne føre til touchdown.

- Vi troede, at vi kunne vinde kampen, forklarede Belichick bagefter en måbende presse.

Som det udviklede sig, mislykkedes det for Patriots at avancere de krævede to yards. Holdet måtte overdrage bolden til Peyton Manning, som i løbet af fire nemme spil førte Colts til scoring, så holdet med et ekstra point på field goal overhalede gæsterne. Slutcifre: 35-34 til Colts.

Tabet er langt, langt større end den lille, negative margin: Patriots må nu vinke farvel til konference-titlen. Holdet går formentlig også glip af en friweekend i slutspillet.

I en klumme i dagbladet Boston Globe er Dan Shaughnessy skånselsløs i sin kritik af Bill Belichick, som tidligere i dette årti har sikret Patriots tre Super Bowl-titler.

- Klogere end hvad der var bedst for ham selv denne gang. Han begik hybris-synden, konstaterer Shaughnessy.

- Denne her bliver hængende et stykke tid - måske ind i vinteren. Det var et frygteligt tab. Det ændrer alt. Og Belichick får skylden.

De sidste minutter af Indiana Colts-New England Patriots-kampen:
http://www.youtube.com/watch?v=oFuVuVcOHuw

Ingen kommentarer:

Send en kommentar