onsdag den 18. november 2009

Kina skaber solenergi i USA

Arizona ligger i det såkaldte solbælte i USA, hvor der - som navnet antyder - skulle være ekstraordinære muligheder for at udnytte solens stråler.

Men mens mange amerikanske virksomheder tøver, rykker Kina ind. Suntech Power, Kinas største producent af solpaneler, bekendtgør, at koncernen vil anlægge dens første fabrik i USA. Og det bliver i omegnen af Phoenix i delstaten Arizona.

Fabrikken stiler efter at indlede produktion i anden halvdel af 2010. Selve solcellerne bliver indskibet fra Kina.

Suntech Power anslår, at det allerede har nær 13 procent af markedet for solenergi i USA. Koncernen satser på at komme op på 20 procent i løbet af det kommende år.

Ironisk nok er det med amerikansk støtte, at Suntech Power etablerer en base i Arizona. Delstaten åbnede tidligere i år for skattebegunstigelser til firmaer, som etablerer sig inden for vedvarende energi. Der bliver også lokket med en nedsættelse af ejendomsskatten, hvis investeringen er tilstrækkelig stor.

Delstatsmyndighederne kan i ordningen ikke skelne mellem, om det er en amerikansk investor eller en anden. For eksempel en anden fra USA's måske største globale rival.

Pressemeddelsen fra Suntech Power om fabrikken i Arizona:

http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=192654&p=irol-newsArticle&ID=1355511&highlight=

Ingen kommentarer:

Send en kommentar