torsdag den 26. november 2009

USA satser massivt på forskning i energi

USA's forsøg på at gøre sig mindre afhængig af importeret olie og på samme tid begrænse CO2-udledningen fører til en massiv offentlig satsning på forskning i energi.

Præsident Barack Obamas regering står klar med føderal støtte til energiforskning til mange milliarder dollar, skriver avisen Wall Street Journal.

Regeringens fremstød puster nyt liv i op mod en snes forskningscentre rundt om i landet. Institutionerne går fra mange år med uændrede budgetter til en solid finansiering, som skal sætte dem i stand til at producere mere energivenlige biler og udvikle teknikker til at mindske udslippet af CO2 og andre drivhusgasser.

Obama-regeringen øger bidraget til føderalt støttet energiforskning med 18 procent i indeværende finansår, hvilket giver mulighed for at skabe 1400 nye forskerstillinger. Desuden bliver der etableret flere hundrede andre arbejdspladser inden for naturvidenskab som følge af den tidligere gigantiske økonomiske hjælpepakke fra forbundsregeringen.

Wall Street Journal sammenligner i skala fremstødet med Manhattan-projektet, som under Anden Verdenskrig havde til formål at udvikle verdens første atombombe.

Wall Street Journals artikel:
http://online.wsj.com/article/SB125910876247663245.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar