onsdag den 17. november 2010

Hvorfor Demokraterne holder fast ved Pelosi

Umiddelbart giver det ikke mening, at Demokraterne i Repræsentanternes Hus i USA er parat til at genvælge Nancy Pelosi som deres leder.

Pelosi kritiseres af opinionsdannere, hun er upopulær i meningsmålingerne, og oppositionen er dygtig til at dæmonisere hende.

Men hjemmesiden POLITICO, som følger det politiske miljø i Washington tæt, opregner flere grunde til, at hendes partifæller finder det fornuftigt at holde fast i Pelosi.

De to vigtigste årsager er, at hvis de vender ryggen til Pelosi, accepterer de også, at hun og Demokraterne i Kongressen var skyld i valgnederlaget - og ikke præsident Barack Obama, som de ofte følte sig svigtet af.

Ydermere har de demokratiske kongresmedlemmer en frygt for, at Obama - ligesom Bill Clinton i anden præsidentperiode - vil forsøge sig med såkaldt triangulering: At placere sig lige i midten mellem Demokraterne og Republikanerne i Kongressen. I så fald vil det være bedst med en leder af Demokraterne i Repræsentanternes Hus, der har en klar demokratisk profil.


Se POLITICO-analysen:
http://www.politico.com/news/stories/1110/45265.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar