torsdag den 3. juni 2010

Obama truer med strafferetssag om oliepøl

De mødes i byretten - præsident Barack Obamas regering og hvem der nu måtte vise sig at være ansvarlig for den omfattende olieforurening i Den Mexicanske Golf.

Ja, byretten bliver det måske ikke. Men Obama-regeringen har sat gang i efterforskningen med henblik på både en strafferetssag og en civil retssag efter eksplosionen på BP's boreplatform og de fejlslagne forsøg på at sætte en prop i oliekilden.

Justitsminister Eric Holder siger under et besøg i New Orleans, at han vil udnytte lovgivningen til det yderste for at retsforfølge, hvem der måtte have overtrådt loven. Det skriver avisen New York Times.

Udtalelsen fra Holder afspejler en voksende frygt i Obama-regeringen for, at præsidenten står magtesløs over for oliepølen, som nærmer sig Louisianas og andre delstaters kyster.

Samtidig går tiden, og alle nærmer sig midtvejsvalget til Kongressen i november. Her er der risiko for, at vælgerne vil straffe Demokraterne for, at Obama i manges øjne var for passiv i oliekatastrofens første lange periode.


Læs New York Times-artiklen:
http://www.nytimes.com/2010/06/02/us/02spill.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar