fredag den 25. december 2009

Chef for forbundsbank advarer imod storbanker i USA

Chefen for den amerikanske forbundsbank (The Fed), Ben Bernanke, udpeger storbanker som den største trussel mod landets finansielle system.

Bernanke siger i et interview med nyhedsmagasinet Time, at han "ønsker at gøre dette meget tydeligt: Banker, der er så store, at det er risikabelt at lade dem kollapse, er et af de største problemer, som vi står over for her i landet, og vi må tage skridt til at eliminere" fænomenet.

Interviewet bringes i anledning af, at Time udnævner Bernanke til årets vigtigste person i 2009 på grund af hans håndtering af finanskrisen.

Bernanke siger, at det kan være nødvendigt at gøre uortodokse ting, når de sædvanlige remedier ikke slår til. Han forklarer, at næsten alle store finanshuse risikerede at bukke under. Derfor var det afgørende, at forbundsregeringen trådte til og tilbød at redde de koncerner, der vaklede faretruende.

Men The Fed-chefen forventer samtidig, at ledelsen i banker og andre finansvirksomheder kigger sig selv "i spejlet og beslutter, at der måske skal være mere mådehold med hensyn til, hvor meget de giver sig selv i løn, når tænker på, hvad regeringen og skatteyderne gjorde for at værne om systemet".


Time-interviewet med Ben Bernanke:
http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1946375_1947251_1948043,00.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar