tirsdag den 8. december 2009

USA's miljøstyrelse syltede CO2-beslutning

Kritikere har fluks undret sig offentligt over, at det amerikanske miljøstyrelse (EPA) under præsident Barack Obamas regering fastslår, at CO2 og andre drivhusgasser bidrager til luftforureningen og er sundhedsskadelige.

Meldingen kom på selvsamme dag, som FN's klimatopmøde åbnede i København.

Men dagbladet Los Angeles Times konstaterer i en ledende artikel, at det tværtimod har taget EPA urimeligt lang tid at nå frem til en afgørelse.

Avisen minder om, at USA's højesteret allerede i 2007 fastslog, at drivhusgasser er forurenende stoffer, som er omfattet af den eksisterende lov om luftforurening, Clean Air Act.

Men præsident George W. Bushs regering forholdt sig passivt de resterende halvandet år af embedsperioden. Først efter Obamas tiltrædelse i år, hvor EPA's top blev skiftet ud, er der kommet skred i gennemgangen af data og det jurisiske aspekt.

Los Angeles Times glæder sig over, at Obama - i kraft af EPA's bekendtgørelse - har noget at tage med sig til København. EPA koncentrerer sig dog kun om de største forurenere i første omgang. Først til marts kommer der retningslinjer for olieraffinaderier og kulfyrede kraftværker.

Avisen glæder sig over, at EPA med beslutningen lægger pres på Senatet for at komme videre med forslaget om en klimalov, som lægger låg over USA's CO2-udslip. Hidtil har kun Repræsentanternes Hus vedtaget en lov på området.


Los Angeles Times' ledende artikel:
http://www.latimes.com/news/opinion/editorials/la-ed-epa8-2009dec08,0,7958836,print.story

Ingen kommentarer:

Send en kommentar