onsdag den 8. september 2010

Farvel til Daley-dynasti i Chicago

Først var faderen, Richard J. Daley, borgmester i Chicago i en længere periode og blev i øvrigt et symbol i 1960'erne på modstanden mod at ophæve opdelingen mellem racerne.

Siden 1989 har sønnen, Richard M. Daley stået i spidsen for den vindblæste storby, en langt mere forsonlig politikertype, som samlede befolkningsgrupperne, herunder afrikansk-amerikanere og latinos med hvide.

Men nu er Daley-dynastiet snart slut. Richard M. Daley afstår fra at stille op til en syvende embedsperiode og træder tilbage næste forår. Han fik ellers 70 procent af stemmerne ved valget i 2007.

Det lokale dagblad Chicago Tribune spekulerer over årsagerne til Daleys afgang: Skyldes den hans hustrus kræftsygdom, byens lurende budgetunderskud på 600 millioner dollar (over 3,5 milliarder kroner) eller et mere genstridigt byråd.

Eller erkender Richard M. Daley simpelthen, at borgerne i Chicago måske efterhånden har fået nok af Daley-dynastiet. I den seneste meningsmåling var tilslutningen til ham kun på lidt over 30 procent.


Læs Chicago Tribune-artiklen:
http://www.chicagotribune.com/news/local/ct-met-daley-legacy-0908-20100907,0,692070.story

Ingen kommentarer:

Send en kommentar