torsdag den 2. september 2010

USA styrker menneskerettighedsprofil

Præsident Barack Obamas regering styrker på flere måder USA's profil i det internationale menneskerettighedssamarbejde. Dels har regeringen optrådt markant i menneskerettighedsspørgsmål i FN, dels har regeringen under Obama netop afleveret den første vurdering af menneskerettighedsvilkårene i USA og presset på for en amerikansk ratificering af udestående internationale konventioner på området.

Det skriver bladet The Nation.

Rapporten om menneskerettighedsforholdene i USA er en følge af, at alle FN-lande er forpligtet til at aflevere en rapport om egen menneskerettighedspraksis til FN's Menneskerettighedsråd hvert fjerde år.

I rapporten erkender Obama, at der er problemer for indianere samt inuitter i Alaska, og der er bekymring over forholdene i amerikanske fængsler.

Med hensyn til globale menneskerettighedsspørgsmål bekræfter Obama-regeringen hensigten om at lukke Guantánamo-fangelejren, men kommer ikke med nogen tidsplan. Oprindelig lovede præsidenten, at det ville ske i løbet af et år fra hans tiltrædelse i januar 2009.


Læs The Nation-artiklen:
http://www.thenation.com/article/154445/us-profile-human-rights-grow-united-nations

Ingen kommentarer:

Send en kommentar