onsdag den 3. marts 2010

Jerry Brown vil være guvernør 27 år efter

Jerry Brown var demokratisk guvernør i Californien i 1975-1983. Nu gør han et nyt forsøg på at blive den, der skal regere den uregerlige, underskudsplagede amerikanske delstat.

Brown er i mellemtiden blevet næsten 72 år, og han har gjort sig nyttige erfaringer. Blandt andet som borgmester i Oakland og senest som Californiens justitsminister.

- I denne fase i livet er jeg parat til udelukkende at fokusere på at bringe den delstat, jeg elsker, i orden, udtaler Jerry Brown i en erklæring i tv.

Brown står stærkt blandt partifællerne forud for valget i november, hvor afløseren til Arnold Schwarzenegger skal findes. Og han råder over en valgkampkasse med mindst 12 millioner dollar (66 millioner kroner), rapporterer tv-selskabet CNN.

De seneste meningsmålinger giver Jerry Brown en føring på 5-10 procentpoint over den nærmeste formodede republikanske guvernørkandidat, Meg Whitman.

Brown er en farverig skikkelse: Han har været amerikansk præsidentkandidat, studeret buddhisme, rejst med Moder Teresa og været kæreste med popsangeren Linda Ronstadt.


Se CNN's beskrivelse af Jerry Browns guvernørkandidatur:
http://www.cnn.com/2010/POLITICS/03/02/california.jerry.brown.governor/index.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar