onsdag den 10. februar 2010

Hillary Clinton måske på vej i højesteret

Det er blot en tanke, men den er ikke så langt ude, som man skulle tro. Kan Hillary Clinton blive en kommende dommer i USA's højesteret?

Tanken tænkes højt af Mark McKinnon og Myra Adams i internetmagasinet The Daily Beast.

McKinnon og Adams hæfter sig ved, at præsident Barack Obamas regering arbejder intentivt i kulissen for det tilfælde, at én, måske to af de ni højesteretsdommere trækker sig i løbet af foråret. De første, der står for tur til at gå på pension, er de liberale dommere John Paul Stevens og Ruth Bader Ginsburg.

Det er vigtigt for Obama at erstatte dem med nye medlemmer, som ligeledes har et liberalt sindelag.

Hillary Clinton har i forvejen meddelt, at hun kun bliver på posten som amerikansk udenrigsminister i én præsidentperiode. McKinnon og Adams vurderer, at Clintons politiske ambitioner næppe slutter dér, og hun kan sikkert ikke gøre sig håb om at blive præsident. Obama ventes nemlig at fortsætte i yderligere fire år, hvis han får muligheden.

Derfor fremstår et sæde i højesteret som et tiltrækkende alternativ for Hillary Clinton. Og set fra Obamas side kan han styrke sit politiske eftermæle ved at nominere endnu en kvinde til USA's øverste domstol, som tolker landets forfatning. Den første var Sonia Sotomayor.


The Daily Beast-kommentaren om Hillary Clinton:
http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2010-02-08/justice-clinton/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar