fredag den 19. februar 2010

Politikere idéudvikler om offentlige underskud

Bare der ikke bliver tale om sætte skatterne op. Sådan var forhåndsbetingelsen, da Republikanerne fra oppositionen accepterede at indtræde i en tværpolitisk kommission, som skal forsøge at reducere det føderale økonomiske underskud i USA.

Den demokratiske amerikanske præsident, Barack Obama, bad de 18 medlemmer om at forsøge at gøre det "umulige", da han nedsatte kommissionen pr. dekret. Det skriver avisen Washington Post.

Obama mindede om, at underskuddet over tid har været voksende de seneste årtier. Han opfordrede kommissionen til at hæve sig op over partihensyn.

Underskuddet anslås at komme op på 1600 milliarder dollar (8810 milliarder kroner) i år. Det svarer til næsten 11 procent af værdien af landets økonomiske produktion.

Kommissionen ledes af Erskine Bowles, tidligere stabschef under præsident Bill Clinton, og den forhenværende republikanske senator Alan Simpson. Panelet skal fremlægge løsningsforslag inden 1. december. Hvilket er en rum tid efter midtvejsvalget til Kongressen, der holdes tidligt i november.

Her ventes økonomi og arbejdsløshed at blive et hovedemne.


Se Washington Posts artikel:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/18/AR2010021805554.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar