søndag den 21. februar 2010

Restauranter skal oplyse om næringsindhold

New York City var først, og nu er den amerikanske delstat Californien blandt dem, der har gjort det obligatorisk for restauranter at skilte med næringsværdien i maden.

Restauranterne er forpligtet til at informere om mængden af kalorier, salt, transfedtsyrer og andre vigtige indgredienser.

Dagbladet Los Angeles Times har sat sig for at påvise, om de nye regler påvirker restaurantgæsterne i valget mellem de mange fristende madretter.

Svaret er et rungende måske!

Avisen bringer en oversigt over de foreløbige undersøgelser af konsekvenserne af det nye krav om at oplyse om næringsindholdet. Nogle melder om visse ændrede forbrugervaner. Andre kan ikke registrere nogen forskel.


Se mere om undersøgelserne i Los Angeles Times:
http://www.latimes.com/features/health/la-he-0222-restaurant-studies-20100222,0,6406467.story

Ingen kommentarer:

Send en kommentar