tirsdag den 23. februar 2010

Republikanere er ikke kun et nej-parti

Republikanerne fra oppositionen i USA er ikke kun et parti, som afviser alt, hvad præsident Barack Obama og hans demokratiske venner fremlægger. I hvert fald ikke hvis man spørger Republikanerne selv.

Eksempelvis siger den republikanske leder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, at hans parti har været villigt til at samarbejde med præsidenten hele året, men "vi har fået den kolde skulder".

Nyhedsmagasinet Newsweek har taget Boehner og hans partifæller på ordet og opregner i en artikel, hvad Republikanerne ville have gjort, hvis de stod med magten i USA.

Newsweek begynder med arbejdsløsheden. Her ville Republikanerne fortsætte med linjen fra præsident George W. Bush og gennemføre yderligere skattelettelser.

Filosofien er, at det er det private erhvervsliv, som sørger for økonomisk aktivitet. Og jo flere penge virksomhederne råder over, og jo flere penge forbrugerne har mellem hænderne, desto flere job kan der skabes.

Newsweek kommer langt omkring og berører i gennemgangen også den føderale gæld, sygesikring, udenrigspolitik, terror og uddannelse.


Se Newsweek-artiklen:
http://www.newsweek.com/id/233918/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar