lørdag den 27. februar 2010

Senatorer vil droppe model for klimalov

Tre senatorer, som står centralt i arbejdet med en ny klimalov i USA, er parate til at opgive den hidtidige, såkaldte cap-and-trade model. Modellen består i, at der lægges et nationalt loft over udledningen af CO2, og at kraftværker og virksomheder inden for disse rammer får tildelt CO2-kvoter, som de kan handle med.

Men senatorerne John Kerry (demokrat), Lindsey Graham (republikaner) og Joseph Lieberman (uafhængig) konstaterer, at der ikke kan samles flertal i Senatet for en klimalov, som ligner vedtagelsen iRepræsentanternes Hus fra juni sidste år.

Dagbladet Washington Post skriver, at trioen vil fremlægge et nyt forslag i den kommende måned, som ikke lægger et nationalt låg over CO2. I stedet vil de sætte CO2-mål for tre vigtigste luftforureningskilder: Kraftværkerne, transporten og industrien.

Kraftværkerne vil blive præsenteret for stedse skrappere CO2-krav. Brændstof til biler vil blive pålagt en CO2-afgift, som skal finansiere fremme af elbiler. Og industrien vil blive pålagt CO2-begrænsninger, men først efter en årrække - og da kan gradvist.


Læs mere om udkastet til en ny klimalov i Washington Post-artiklen:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/26/AR2010022606084.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar