onsdag den 10. februar 2010

Michelle Obama vil udrydde fedme blandt børn

Fedme blandt amerikanske børn skal udryddes i løbet af en generation. Det mener USA's førstedame, Michelle Obama, som stiller sig i spidsen for en kampagne for at nå målet.

- Det er et ambitiøst mål, men vi har ikke tid til at vente, siger Michelle Obama i et interview med avisen USA Today, der finder sted i Det Hvide Hus.

- Vi må holde op med at henvise til statistikker og vride hænderne og have skyldfølelse og så komme videre med dette emne, siger Obama.

Omkring 32 procent af amerikanske børn og unge er overvægtige, fastslår Centrene for Sygdomskontrol og -Forebyggelse. Det er et føderalt organ. Andelen svarer til 25 millioner børn.

De mange ekstra kilogram medfører en øget risiko for diabetes, højt blodtryk og højt kolesteroltal og skønnes at forkorte børnes levetid med i gennemsnit 2-5 år sammenlignet med, hvad deres forældre har udsigt til.

Michelle Obama vil bruge den "talerstol", som hendes placering i Det Hvide Hus er, til at presse på for sundere skolemad, mere præcis mærkning af fødevarer, bedre supermarkeder i lavindkomstområder og initiativer for at få børn til at blive mere fysisk aktive.


Se USA Today-interviewet:
http://www.usatoday.com/news/health/weightloss/2010-02-09-1Afirstlady09_CV_N.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar