søndag den 17. januar 2010

Fodgængere i mobilsamtale kommer til skade

Hidtil har der været fokus på, at bilkørsel og mobiltelefoni er en dårlig cocktail. Men selv de blødeste trafikanter, fodgængerne, er udsat for øget risiko, hvis de bevæger sig rundt på gåben og ringer i mobil eller sender sms samtidig.

En undersøgelse fra Ohio State University - den første af sin art - viser, at antallet af tilskadekomne mobilbrugende fodgængere er stærkt stigende. Det skriver dagbladet New York Times.

Antallet af fodgængere, som er kommet til behandling på skadestuer i forbindelse med mobiltelefoni, er fordoblet hvert år de seneste år i USA. I 2008 var tallet næsten 1000 personer.

- Det er toppen af isbjerget, siger Jack Nasar, professor i byplanlægning og regional planlægning ved Ohio State University, til avisen.

Risikoen for mobilbrugende fodgængere skyldes ifølge eksperter, at telefonsamtaler ikke kun optager høresansen, men også i nogen grad synssansen, fordi forsøget på at visuelt forestille sig elementer fra samtalen træder i stedet for, hvad personen burde se på fortovet frem for sig.


Se New York Times-artiklen:
http://www.nytimes.com/2010/01/17/technology/17distracted.html?ref=todayspaper

Ingen kommentarer:

Send en kommentar