fredag den 1. januar 2010

Republikanere på vej frem

Tendensen er som regel, at det parti, der befinder sig i Det Hvide Hus, går tilbage ved midtvejsvalget til Kongressen, som - pudsigt nok - ligger midtvejs i præsidentens fire-årige embedsperiode.

Eftersom Barack Obama er demokrat, er der således lagt op til, at Demokraterne må se deres flertal i både Senatet og Repræsentanternes Hus skrumpe ved kongresvalget i november. Og at Republikanerne bliver styrket.

Nyhedsmagasinet U.S. News & World Report har i den forbindelse sammensat en liste over republikanske politikere, som synes under opstigning i 2010.

Øverst på listen af den tidligere direktør for internet-auktionshuset eBay Meg Whitman. Hun forsøger dog ikke at få plads i Kongressen i Washington, men stiler efter guvernørposten i Californien. Her skal der findes en afløser for Arnold Schwarzenegger, og det sker ligeledes i november.

Milliardæren Meg Whitman er uden politisk erfaring bortset fra, at hun har arbejdet under Mitt Romney, som var republikansk præsidentkandidat i 2008. Og at hun har været rådgiver for John McCain, Det Republikanske Partis nominerede til præsidentvalget samme år.

På plads nummer 10 på listen, som er udarbejdet af kommentatoren Mary Cate Kary, optræder Sarah Palin, tidligere guvernør i Alaska og McCains makker som vicepræsidentkandidat. Hendes selvbiografi sælger i milliontal, og hendes popularitetskurve er opadgående. Hun kan ikke ignoreres.


U.S. News & World Reports hjemmeside:
http://www.usnews.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar