lørdag den 30. januar 2010

Stadig langt til kvindelig amerikansk præsident

Amerikanerne siger, at de er parat til at vælge en kvinde til landets præsident. Men når de skal stemme, kommer der ikke en kvindelig vinder ud af det.

Årsagen er ifølge Anne Kornblut, korrespondent i Det Hvide Hus for dagbladet Washington Post, at der stilles skrappere krav til kvindelige præsidentkandidater end til mandlige.

- Vælgerne vil være sikre på, at kvinderne er rustet til det, og til tider er de mere skeptiske over for kvindelige kandidater. Det er ikke kun mandlige vælgere, som bare nægter at vælge kvinder. Kvindelige vælgere er ofte også ret hårde ved kvindelige kandidater, siger Kornblut i et interview med nyhedsmagasinet U.S. News & World Report.

Anledningen til interviewet er, at Anne Kornblut udgiver bogen Notes from the Cracked Ceiling (Noter fra det revnede loft) om emnet.

Her skriver hun om blandt andre Hillary Clintons og Sarah Palins forsøg på at bryde gennem glasloftet - den usynlige barriere, som blokerer for kvinders vej til magten.

Kornblut konstaterer desuden, at puljen af potentielle kvindelige præsidentkandidater er forholdsvis lille.

- De tænker på alle de grunde, der er til, at de ikke kan gøre det, i stedet for at sige "hvorfor ikke" og tage chancen, siger Kornblut med henvisning til kvindelige politikere.


U.S. News & World Reports hjemmeside:
http://www.usnews.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar