tirsdag den 26. januar 2010

Stadigt flere amerikanske teenagepiger bliver gravide

I forvejen er andelen af piger under 20 år, som bliver gravide, større i USA end i andre vestlige lande. Og nu stiger antallet atter efter over 10 års støt fald.

De seneste tal gælder 2006, og her var forøgelsen af gravide 15-19-årige på tre procent sammenlignet med 2005. Det er den første stigning siden 1990.

Det er den upartiske organisation Guttmacher Instituttet, som har foretaget analysen på basis af oplysninger fra forbundsregeringen og egne indsamlinger.

Graviditeter blandt teenagepiger har længe været et eksplosivt emne i USA. Én fløj mener, at den føderale regering bør satse på undervisning i seksuel afholdenhed, mens en anden gruppe er fortaler for mere oplysning om prævention.

På samme måde strides eksperterne om årsagen til den nye stigning i graviditeter blandt helt unge. Nogle udpeger det øgede fokus på budskabet om afholdenhed frem til ægteskabet som hovedårsag. De siger, at det er urealistisk i forhold til unges adfærd.

Andre fremhæver en række faktorer: Øget fattigdom, tilstrømning af katolske indvandrere fra Latinamerika og større skødesløshed i forhold til hiv-aids, som får unge til hyppigere at droppe kondomer i forbindelse med sex.

Sideløbende med den større andel af teenagegraviditeter er også abortfrekevensen steget i USA for første gang i over 10 år.


Guttmacher Instituttets nyhed om rapporten:
http://www.guttmacher.org/media/nr/2010/01/26/index.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar