lørdag den 23. januar 2010

Forsøg på at blokere for administrativt CO2-loft i USA

Det er velkendt, at det går endog særdeles trægt med forslaget om en klimalov i Senatet i USA. Og det er ikke just blevet nemmere med udskiftningen af en demokratisk senator med en republikansk ditto fra Massachusetts efter det ekstraordinære valg i delstaten forleden.

Præsident Barack Obama sidder med en trumf i det politiske spil om at lægge loft over det amerikanske CO2-udslip. Han kan få landets miljøstyrelse (EPA) til at sætte en administrativ overgrænse for udledningen af CO2 og andre drivhusgasser.

Men også i dette spor er der ved at blive lagt hindringer i vejen.

En tværpolitisk gruppe af senatorer har fremlagt et lovforslag, der vil forbyde EPA at gribe ind over for CO2-udslippet med henvisning til en eksisterende lov om luftforurening. Blandt de 39 forslagsstillere er tre senatorer fra Obamas Demokratiske Parti.

EPA fastslog i december inden klimatopmødet i København, at CO2-udledningen fra kulfyrede kraftværker og industrivirksomheder er en trussel mod amerikanernes helbred.

Demokraten Barbara Boxer, som er formand for Senatets miljøudvalg, raser over det tværpolitiske initiativ.

Boxer antyder over for dagbladet Washington Post, at det er afgørende vigtigt med EPA-indgrebet, fordi der kan gå et år, to år, måske mere med gennemførelsen af klimaloven.


Se Washington Post-artiklen:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/01/21/AR2010012104512.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar