lørdag den 16. januar 2010

Forældreløse haitiske børn måske på vej til USA

Det har foregået før med en anden gruppe, og nu sker det måske atter. USA vil tage imod børn fra et caribisk land, som skønnes at være i krise.

Denne gang er der tale om børn i Haiti, som er gjort forældreløse som følge af det ødelæggende jordskælv forleden. Avisen Miami Herald skriver, at den katolske kirke i det sydlige Florida arbejder med en plan om at tage imod udsatte, forældreløse børn under 18 år fra Haiti.

For næsten 50 år siden organiserede samme katolske kirke en operation for at redde over 14.000 børn fra indoktrinering i Cuba. Begrundelsen for Operation Pedro Pan var, at landet under 150 kilometer fra Floridas sydspids blev kommunistisk.

Hvis den nye plan virkeliggøres, ventes antallet af børn at blive betydeligt, fordi der i forvejen var mange forældreløse børn i Haiti.

Det er uvist, hvad der i sidste ende skal ske med de haitiske børn. De ventes at komme i pleje eller bliver adopteret. Det står heller ikke klart, hvem der skal betale for projektet.

En talsmand for USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed vil ikke kommentere overvejelserne over for Miami Herald.

Samtidig bekendtgør den amerikanske minister for indenlandsk sikkerhed, Janet Napolitano, at USA vil give de mellem 100.000 og 200.000 illegale haitianere midlertidig opholdstilladelse i halvandet år på grund af den kritiske humanitære situation i Haiti.

Det amerikanske nyhedsbureau Associated Press skriver i en analyse, at præsident Barack Obama i håndteringen af Haiti-katastrofen er opsat på ikke at gøre sig skyldig i samme forsømmelse, som blev tillagt præsident George W. Bush efter Katrina-orkanen i 2005.


Se Miami Heralds artikel:
http://www.miamiherald.com/news/southflorida/story/1428355.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar