fredag den 29. januar 2010

Sygesikringsreform kommer bag i køen

Barack Obamas demokratiske partifæller i Kongressen gjorde gode miner til slet spil efter præsidentens tale om nationens tilstand, hvori han opfordrede til ikke at glemme sygesikringsreformen.

Senatets leder, Harry Reid, indkaldte til strategimøde. Og Repræsentanternes Hus' leder, Nancy Pelosi, sagde, at hun er parat til at forcere alle forhindringer i spørgsmålet.

Men en opmærksom lytning viser, at bestræbelserne på at gennemføre en historisk sundhedsreform nu er sekundære i forhold til det nye altoverskyggende emne, økonomien og arbejdsløsheden. Det skriver det politiske magasin POLITICO.

POLITICO opregner udtalelser fra senatorerne Chuck Schumer og Mary Landrieu, som begge nedprioriterer sygesikringsreformen.

Og formanden for Senatets finansudvalg, Max Baucus, der har været en nøgleperson i arbejdet med forslaget, stillede i udsigt, at der måske kan komme en vedtagelse inden sommer. Men det fortrød han senere.

Harry Reid lovede, at reformen bliver til virkelighed engang i år.

Ambitionerne skruet markant ned, siden Senatet juleaftensdag vedtog et foreløbigt lovforslag. Dengang stilede de demokratiske kongresmedlemmer mod en endelig reform hurtigt - ja, inden Obamas tale om nationens tilstand.


Se POLITICO's analyse:
http://www.politico.com/news/stories/0110/32191.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar