lørdag den 30. januar 2010

Opmuntring til atomkraft i USA

Der er ikke bygget nye atomkraftværker i USA siden den delvise kernenedsmeltning på Three Mile Island-værket i Pennsylvania i 1979.

Men tidspunktet nærmer sig, efter at præsident Barack Obama har besluttet at tredoble de føderale lånegarantier til opførelsen af atomkraftværker. Den nye sum til støtte er på 54 milliarder dollar (288 milliarder kroner).

Det siger en amerikansk regeringsembedsmand ifølge finansdagbladet Wall Street Journal. Detaljerne vil fremgå af Obamas budgetforslag for finansåret 2011.

Samtidig beder det amerikanske energiministerium demokraten Lee Hamilton, tidligere medlem af Repræsentanternes Hus, og republikaneren Brent Scowcroft, forhenværende national sikkerhedsrådgiver, om at stå i spidsen for et panel, som skal udarbejde en langsigtet løsning på problemet med brugt atombrændsel og atomaffald. Rapporten skal ligge klar om to år.

Iagttagere ser Obamas nye initiativer som et forsøg på at overtale et antal republikanere i Kongressen til at støtte en ny klimalov. Senatet mangler stadig at vedtage et lovforslag om at lægge låg over USA's CO2-udslip.


Se Wall Street Journals artikel:
http://online.wsj.com/article/BT-CO-20100129-714060.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar