onsdag den 13. januar 2010

Sydstatspolitiker bliver New York-liberal

Det tidligere kongresmedlem fra den amerikanske sydstat Tennessee Harold Ford er tilsyneladende ved at indtage mere liberale synspunkter, mens han overvejer, om han skal forsøge at blive senator fra delstaten New York.

Ford var i 10 år medlem af Repræsentanternes Hus for Tennessee, men tabte i 2006 forsøget på at overtage senatssædet, som blev ledigt efter Bill Frist.

Siden flyttede han til New York og fik en ledende stilling i det, der nu er Bank of America. Han er desuden politisk kommentar i tv.

Harold Ford menes at ville udfordre Kirsten Gillibrand ved midtvejsvalget i november. Gillibrand blev indsat på den demokratiske senatsplads fra New York, som Hillary Clinton efterlod, da hun blev USA's udenrigsminister for cirka et år siden.

I et interview med avisen New York Times lægger Harold Ford afstand til flere tidligere politiske holdninger, heriblandt modstanden mod homoseksuelle ægteskaber og betegnelsen af sig selv som abortmodstander.

Måske er han opmærksom på, at hans chance for at vinde et demokratisk primærvalg i september er beskedne, hvis han bevarer en konservativ profil.


Se New York Times-interviewet med Harold Ford:
http://www.nytimes.com/2010/01/13/nyregion/13ford.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar